Alla inlägg den 4 januari 2015

Av Susanne Andersson - 4 januari 2015 10:07

Ojoj, hur kunde en jul- och nyårshelg gå så fort över. Är visserligen ledig några dagar till. Måste nog in till jobbet en stund i morgon i alla fall. Många saker som måste vara på plats när alla kommer tillbaka. Ni vet man knäpper med fingrarna så är det klart. Så verkar i alla fall lärare och studenter tro att saker och ting sker. Att någon behöver sitta i timmar och ladda in folk i olika administrativa system först, är det ingen som förstår. Bara en massa surmail från folk om att "JAG kommer inte åt system X, kan du fixa det NU". För det är ju bara JAG som gäller. Att svara på dessa enskilda mail tar tid ifrån det som skulle innebära att allt arbete blev klart och att ALLA kommer åt systemen. Så det är lika bra att åka och jobba, även om det är på en ledig dag.


I morgon ska Zizi och jag börja på ny lydnadskurs. Det ska bli spännande. Även om jag plötsligt insåg att hon nog behöver träna upp sina kunskaper från förra kursen. Nu är nog tanken att hon ska kunna en del saker som ingick i valpkursen. Kontaktövningar  och inkallning tränas ju i vardagen, varje dag. Men sitt och ligg är inte lika väl inövat. Så vi får kanske köra lite "brush up" innan kursen börjar i morgon. Försökte få med en granne med en ettårig Golden retriever som dom inte riktigt kan hantera. Men hussen tyckte att "det går så bra". Fast jag vet att hundens matte skadades i armen i somras för att hunden rycker så i kopplet. Jag försökte med att det är nyttigt för hundar att gå i skolan och den här hunden är värsta yrvädret. Men jag talade för döva öron, här behövdes ingen kurs. Helst skulle jag vilja skicka alla "idiothundar" i Bårslöv med vidhängande matte/husse på kurs, så att dom lär sig hantera sin bortskämda byrackor.


Vad är humor? Jag har ingen humor! Ingen nyhet för de som känner mig kanske, är ju rätt trist som person liksom. Men om jag säger att jag inte tycker humor är roligt då. Har liksom aldrig varit intresserad av humorprogram, tycker det mesta bara är töntigt och väldigt krystat. Ingen vän av Monty Python eller Faulty Towers eller andra s.k humorprogram. Svenska humorprogram på TV är helt värdelösa och jag byter direkt kanal om Robert Gustafsson eller Henrik Dorsin dyker upp i rutan. Värsta töntarna enligt mig och inget att ägna tid på. Inte heller program med bloopers, dvs videos med folk som ramlar,  trillar av stolen eller barn som slår sig. Men vissa engelska progam kan faktiskt vara roliga.  Så vad tycker jag är roligt då? Engelsk Stand up kan vara rätt kul, gillar bl.a Eddie Izzard. Annars kan man väl skratta ändå åt saker i vardagen. Det kan finns humor i andra sammanhang, det måste ju inte vara 30 min på TV proppat med krystade roligheter.


Hundarna har nu ätit färskfoder i någon vecka. Det går väldigt bra, dom äter med god aptit och verkar må utmärkt, men... Ett enda men är att hundarna nu har fått mer energi. Vet inte om jag vill ha mer energi, dom är rätt energiska innan. Så det krävs ordentliga promenader och helst en stunds bus och lek på ängarna för att göra av med allt överskott.


Jag kommer att byta ställe för bloggen. Ny adress blir: https://checkpoint14.wordpress.com/

Kommer att köra dubbelt ett litet tag, sedan blir det bara på Wordpress


Här är Bonnie och Zizi som pustar lite under leken  i morse. Man får passa på innan alla andra hundägare kommer ut. Nu ska snart Kevin få gå en långrunda på landet. Så får han busa på ängen i eftermiddag. Måste fördela lek och promenader under dagen. Det känns som det är ett halvtidsjobb att hålla igång alla tre. Eftersom vardagarna normalt är rätt inrutade så får man lägga lite mer tid när man är ledig.

 


Presentation


Checkpoint

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards