Alla inlägg under december 2014

Av Susanne Andersson - 5 december 2014 14:26

Idag skulle jag kanske köpa en lott. För den här dagen har varit rätt bra. Jag chansade till och med på lunchen och tog med alla 3 hundarna på promenad. Det gick hur bera som helst, vi mötte inte en kotte på vägen. När hände det senast?! Och så gick vi ned till fotbollsfälten och dom fick jag varandra fram och tillbaks. Kevin vara snabbast och drog järnet över fältet, med Bonnie och Zizi jagande honom en bit efter. Så visslade jag i visselpipan ibland och ropade "hit!" ibland. Jo, dom vänder i luften och kommer på direkten. Jag vill träna dom både på visselpipa och röst. Så kan man använda båda, beroende på sammanhang. Dom är faktiskt duktiga på inkallning, alla tre.


I går gick jag en ruinda med Kevin vid Idrottsplansen, där man kan ha hunden lös p ena sidan. Han skuttade runt där och jag gick och lyssnade på en ljudbok och var väl inte helt koncentrerad på vad han gjorde och rätt som det var såg jag honom springa INNE på fotbollsplanen. Det var ju inte så bra, även om det inte var någon aktivitet där. Kevin hade väl hittat ett hål i staketet någonstans utmed vägen och bara slunkit in där. Men han kom som ett skott när jag ropade på honom.


Har ni börjat träna för smällarna nu? Gör det, så fort ni hör minsta lilla smällare. "Braaa!", i glatt tonfall. Det ska vara bus och roligt och godis. Så lär dom sig snart att titta uppfordrande på er efter godis när dom hör en smällare. Det ska man sedan arbeta vidare på. Ju mer det smäller ju roligare ska det vara. Om jag hör att någon smäller i Bårslöv går jag närmare och passar på att träna smällare=godis.


Detta ska du INTE stoppa i din hund under julhelgen. Passa även på julsnören och julpapper.

Vindruvor & russin

Är giftigt för njurarna. Symptom kommer efter ca 6 timmar (kräkning, buksmärta, diarré). Dödsfall har inträffat efter intag av endast 4 vindruvor!

Choklad

Ju högre koncentration av kakao det är desto giftigare. Kakao innehåller teobromin som är giftigt för hundar. Symptom kommer efter 4-24 timmar (hjärtklappning, hyperaktivitet, rastlöshet, kräkningar, inkontinens, törst och skakighet).

Lök & vitlök
Både rå och tillagad kan ge svår blodbrist  samt skador på inre organ. Symptom är aptitlöshet, kräkningar, hjärtklappning, bleka slemhinnor, rödfärgad urin och snabb andning samt buksmärtor.

Glykol

Som finns i kylarvätska och spolarvätska. Lätt att dom slickar i sig i närheten av bilar/garage. Symptomen är ökad törst och vinglighet. Påverkar njurfunktionen.

Ojäst deg

Kan också förorsaka förgiftningssymptom. Och jästa bullar är inte heller så nyttigt, dom kan bli väldigt bubbliga och få ont i magen.

Blommor

Även vissa blommor kan vara farliga - som t ex julstjärna, julros, hyacint och amaryllis.

  

Dagens bild är en julgran på GA torg i Helsingborg. Och min glöggmugg som ska få komma fram i helgen. Nu börjar det bli dags för lite glöggrus.

Förra året hade vi riktigt mycket snö den här dagen. Här en bild på Bonnie, som skuttar så att öronen flyger....


Trevlig helg alla bloggläsare!  

  

Av Susanne Andersson - 4 december 2014 09:21

Nu har min julklapp kommit. Två trimknivar från Danmark, (www. groomer.dk) rekommenderade av vänner med Dvärgschnauzer. Trimknivarna är väldigt sköna att hålla i, med rundade skaft och lätta att arbeta med. Kevin fick bli försökskanin. Och han blev så fin.

Det är bra köpa julklappar till sig själv. Då vet man att man får något som man vill ha.

När man går genom Helsingborg på väg till bussen så lyser hela staden. Alla träd utmed gatorna har belysning. På några ställen finns även upphängda nät med ljus över hela gatan. Det är väldigt dekorativt. Stora blinkande julgranar på torgen. Tomteluvor på statyerna och lite så.

Ja, hemma har jag ett par adventsljusstakar i fönstren, mest för syns skull. Julgardinerna ligger i tvättkorgen, men hinner nog upp före jul. Så vi får nog lite julstämning också så småningom.

 



Av Susanne Andersson - 1 december 2014 20:20

Imorse blev Bonnie och jag lite osams. Eller i alla fall rätt oense. När jag efter ett snabbt toalettbesök möter Bonnie i hallen smaskande. En smaskande Bonnie är skumt.Speciellt som inte hundarna hade fått mat. Nej, det var ett paket frukostbröd. Jag har precis hittat ett bröd jag gillar. Polarbröd har gjort ett jättegott bröd som heter Havretrippel. Ett mörkt bröd i trekanter. Perfekt till frukost. Det tyckte Bonnie också och åt upp hela påsen!! Så hon fick igen frukost när de andra fick. Lite straff fick hon ju ha.

Ikväll har Zizi och jag varit på avsllutning på valpkursen. Vi hade tävlingar. Lagstafett med olika saker vid olika stationer. Sitt, ligg och kontakt. Det gick bra. Vårt lag vann. Sedan var det inkallningstävling. Zizi vann!! Efter det blev det kontakttävlig. Hunden skulle hålla ögonkontakt längst. Zizi vann!! Sedan fick vi kaffe och diplom!! Jag måste säga att Zizi har förvånat mig på den här kursen. Hon har varit väldigt duktig, mer uppmärksam än jag förväntat. Vi får se i januari om vi fortsätter med nästa nivå.

Presentation


Checkpoint

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards